Met meer dan 25 jaar regio ervaring is Welkom Makelaars ook in Amersfoort en directe omgeving jouw Makelaar voor het kopen van een huis, het verkopen van je huis of het taxeren van je huis / appartement.

Woningen aangekocht, verkocht en getaxeerd in Amersfoort en omgeving.

 

Amersfoort is een gezellige stad met een historisch centrum waar je fijn kunt wonen, winkelen en uitgaan. Alle voorzieningen zijn op loop- en fietsafstand.

De wijken van Amersfoort:

Binnenstad is het gedeelte dat ook wel de oude binnenstad of stadskern genoemd wordt. Hier staan veelal woningen met een Middeleeuws karakter en valt onder beschermd stadsgezicht. Voorzieningen zijn op loopafstand.

Soesterkwartier is een geliefde jaren ‘30 wijk met tussenwoningen, hoekwoningen, maar ook met appartementen. Voorzieningen en een basisschool zijn nabij.

De Koppel is een typisch jaren ‘50 wijk met laagbouw, maar ook middelhoge bouw, waar het prettig wonen is. In de wijk zijn voorzieningen en scholen aanwezig.

De Kruiskamp is een woonwijk met vooral eengezins- en tussenwoningen die ook ontstaan is in de jaren ‘30. Rond 1950 is de wijk uitgebreid met middelhoge gebouwen. In de wijk zijn voorzieningen en scholen nabij.

Liendert is een woonwijk uit de jaren 60-70. De wijk is rechthoekig opgezet met groenstroken, eengezins-, tussenwoningen, galerij- en portiekflats. De wijk wordt gerenoveerd en er worden flats gesloopt om plaats te maken voor laagbouw. In de wijk zijn voorzieningen en scholen nabij.

Rustenburg is een jaren 70 wijk met laagbouw. Het is er rustig en groen. Hoofdzakelijk bestaat de wijk uit eengezinswoningen (koop- en huur). Voorzieningen zijn op fietsafstand te bereiken.

Randenbroek-Schuilenburg is een jaren ‘50 wijk met tussen- en eengezinswoningen, maar ook vrijstaande woningen, maisonnettes, benedenwoningen, maar ook appartementen. De wijk wordt de komende jaren gerenoveerd. Voorzieningen zijn in deze wijk nabij evenals een zwembad.

Vermeerkwartier, voorheen ”Dorrestein”, is een woonwijk met herenhuizen, tussen-, hoek- en eengezinswoningen uit de jaren 50-60. De wijk wordt gerenoveerd. In de wijk zijn middelbare scholen en een zwembad aanwezig. Voorzieningen op fietsafstand te bereiken.

Leusderkwartier is een woonwijk uit de jaren 20 en 30, maar heeft overwegend de typische jaren 30 uitstraling met hoekwoningen, tussenwoningen, maar ook herenhuizen en villa’s. Voorzieningen nabij in de wijk.

Hoogland kenmerkt zich vooral door nieuwbouw uit de jaren 80 en begin 90 met laagbouw en middelhoge woningen. In de wijk zijn basisscholen en voorzieningen zoals winkels aanwezig.

Zielhorst is een wijk met een jonge bevolking gebouwd in de eind jaren 80 tot begin 90. Er staan duurdere huurwoningen, maar ook de wat goedkopere koopwoningen. Alle voorzieningen zijn in de nabije omgeving aanwezig. Ook een basisschool, VMBO en HAVO-VWO zijn aanwezig in deze wijk.

Kattenbroek is een wijk uit het begin van de jaren 90. Deze wijk is geen standaard wijk maar bestaat uit diverse soorten type woningen. Waaronder 2-onder-1-kap-woningen, bungalows en herenhuizen. Supermarkten en scholen zijn in de wijk aanwezig.

Nieuwland is een milieuvriendelijke Vinex-woonwijk met laagbouw uit het midden van de jaren 90. Voor de wijk zijn duurzame en hoogwaardige materialen gebruikt. Er staan o.a. 2-onder-1-kap-woningen, geschakelde woningen, woonboerderijen, herenhuizen en benedenwoningen. Alle voorzieningen zijn nabij.

Vathorst is een Vinex-woonwijk met diverse woningtypes in ontwikkeling uit 2001 met als nieuwste uitbreiding: Waterdorp. In de wijk staan eengezinswoningen, 2-onder-1-kapwoningen maar ook geschakelde woningen en galrijflats. Voorzieningen zijn in de wijk aanwezig.

Hooglanderveen is een dorp en ligt tegen Vathorst aan. De bouw bestaat overwegend uit eengezinswoningen. Alle voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand, waaronder station vathorst. De oude dorpskern heeft men zoveel mogelijk proberen te behouden.

Plaatsen in de directe omgeving:

Leusden is een gemeente en plaats in de provincie Utrecht. Het is gelegen in een bosrijke omgeving met heidevelden. In de wijk Leusden-Zuid staat aan de Tabakssteeg nieuwbouw gepland.

Hoevelaken is een plaats in ontwikkeling. Er staat nieuwbouwproject gepland voor meerdere type laagbouw woningen waaronder vrijstaand, 2-onder1-kap en tussenwoningen.

Achterveld is een dorp met veel groen en natuur in ontwikkeling. Er staat nieuwbouw gepland voor de woningtypes tussenwoningen, starterwoningen, seniorenwoningen en huurappartementen.