De naam CIRKL is inmiddels gewijzigd in CRIBB.

Welkom Makelaars biedt woningzoekers een nieuwe dienst aan, Cirkl genaamd. Met deze dienst krijgen woningzoekers toegang tot extra woningaanbod dat nergens anders te koop staat.

Het kantoor biedt hiermee een oplossing voor het tekort aan woningen en geeft woningzoekers weer perspectief op het vinden van een nieuwe woning.

Dat de woningmarkt op slot zit, is dagelijks te lezen in de media. Er zijn veel meer woningzoekers dan woningaanbieders. Met onze nieuwe dienst draaien we de markt om. In de huidige markt zit iedereen op elkaar te wachten. Een zoeker gaat eerst kopen en pas daarna zijn eigen woning verkopen.

Voor woningzoekers die ook wat te bieden hebben
Het platform Cirkl draait de markt om en begint bij de woningzoeker. Woningzoekers die zich aanmelden voor deze dienst, krijgen toegang tot het woningaanbod van mede-woningzoekers. Dat zijn woningen die nog nergens anders zichtbaar zijn. De voorwaarde om deze woningen te kunnen zien, is dat de zoeker ook zijn eigen woning binnen het platform aanbiedt.

Meer woningen dan Funda
Het platform van Cirkl, waar Welkom Makelaars zich bij heeft aangesloten is een landelijk initiatief. Woningzoekers kunnen alleen toegang krijgen via een makelaar. In de markt zijn ruim 600.000 woningzoekers actief. Een groot deel daarvan is een zogenaamde ‘doorstromer’; iemand met een eigen koopwoning die door wil stromen naar een andere woning. Zodra een deel van deze woningzoekers mee gaan doen met Cirkl, en dus ook hun woning daar gaan aanbieden, kan het aanbod woningen snel stijgen. Mogelijk zelfs meer dan de bekende huizensites zoals Funda.

Alle woningzoekers zijn welkom
Uiteraard is iedere woningzoeker welkom om zich aan te melden bij Welkom Makelaars om ook hun droomhuis via Cirkl te vinden. Ook voor starters of mensen zonder koopwoning zijn er mogelijkheden zodra er voldoende aanbod binnen het Cirkl-platform beschikbaar is.

De woningmarkt in onze regio kan met dit initiatief echt in beweging komen. Dat is hard nodig omdat er nog veel te weinig nieuw aanbod gebouwd wordt en we daar niet langer op kunnen wachten.

Over Cirkl
Cirkl is een landelijk initiatief dat zich ten doel stelt om samen met de makelaars de koopwoningmarkt in beweging te brengen. Via Cirkl krijgen (koop)woningzoekers inzage in het woningaanbod van mede-woningzoekers. Om dat inzicht te krijgen moet de zoeker ook zijn eigen woning zichtbaar maken binnen het platform. Hierdoor ontstaat een nieuw ecosysteem van woningzoekers onder elkaar die onderling matches maken. Bij iedere transactie is de begeleiding van een makelaar vereist. Meer informatie, kosten en voorwaarden vindt je op www.cirkl.nl of neem contact op met ons.