Met meer dan 25 jaar regio ervaring is Welkom Makelaars ook in de Utrechtse Heuvelrug jouw Makelaar voor Aankoop, Verkoop en Taxaties.

Utrechtse Heuvelrug is een gemeente met veel groen en natuur. Vooral bekend om de mogelijkheden voor recreatie, wandelen en fietsen. De gemeente wordt gevormd door onderstaande plaatsen, met uitzondering van de zelfstandige gemeente Wijk bij Duurstede.

Driebergen-Rijsenburg is een dorp wat voor een groot deel onder beschermd dorpsgezicht valt door de rijks- en gemeentelijke monumenten. Het dorp wordt gekenmerkt door een aantal wijken met typisch jaren 30 woningen met laag- en middelhoogbouw. Er staat nieuwbouw gepland waarbij appartementen, eengezinswoningen en 3-onder-1-kap-woningen gerealiseerd worden.

Doorn is de hoofdplaats met verschillende type woningen in het wat duurdere segment en is vooral bekend door museum Huis Doorn. Doorn is volop in ontwikkeling. Medio 2018 zijn er plannen om op het Kraanterrein nieuwbouwwoningen te bouwen. Daarnaast zijn er plannen om nieuwbouw te realiseren op het voormalige kazerneterrein van de mariniers.

Maarn is in 1921 gebouwd voor arbeiders van de Nederlandse Spoorwegen. Het zijn overwegend kleine laagbouw woningen met een grote tuin. Maarn is in ontwikkeling. Op dit moment zijn er plannen om medio 2019 nieuwbouw te realiseren met eengezins-, hoek-, tussen- en vrijstaande woningen.

Leersum is een dorp wat in een bosrijke omgeving ligt. In grootte is het het 3e dorp van de gemeente met overwegend laagbouw woningen. Leersum is in beweging. Op de gemeentewerf staat een nieuwbouwproject gepland met eengezinswoningen, hoekwoningen, tussenwoningen en vrijstaande woningen.

Overberg is een klein dorp met overwegend laagbouw. De Hucht, een kleine woonwijk is recentelijk gebouwd. Hier zijn vrijstaande-, tussen- en 2-onder-1-kap-woningen gebouwd in de jaren 30 stijl.

Amerongen is met haar oude, historische, dorpskern vooral bekend dankzij Kasteel Amerongen. De meest voorkomende bouw in Amerongen is vooral laagbouw in de vorm van eengezinswoningen, 2-onder-1-kap-woningen, tussenwoningen en hoekwoningen. Gebouwd in de periode tussen 1934 en 1987.

Maarsbergen is een dorp met alle soorten laagbouw woningen waaronder vrijstaande-, eengezins- en 2-onder-1-kap-woningen. Er is een nieuwbouwwijk, in de jaren 30 stijl met veel groen, in ontwikkeling.

Wijk bij Duurstede is een oude vestingstad aan het water gelegen met een sfeervolle historische binnenstad. Wijk bij Duurstede is in ontwikkeling. Er staan verscheidene nieuwbouwprojecten met luxe appartementen, tussen-, hoek-, vrijstaande- en 2-onder-1-kap-woningen, op stapel.