Overdrachtsbelasting per 1 januari aangepast of niet?

Het plan is er om de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021 aan te passen (Miljoenennota). De plannen dienen dan wel goedgekeurd te zijn door de tweede en de eerste Kamer.

Ben je tussen de 18 en 35 jaar?

Eenmalig kun je dan gebruik maken van de vrijstelling en dit betekent dat je, na 1 januari 2021, GEEN 2% overdrachtsbelasting betaalt. Let hier dus op bij de aankoop van je woning. Je moet trouwens  wel zelf de woning betrekken wil je in aanmerking komen voor deze regeling.
Ben je 35 jaar of ouder? Dan is het niet mogelijk om van deze vrijstelling gebruik te maken, je blijft dan het nu geldende tarief van 2% betalen. Is je partner wel onder de 35? Dan betaalt je partner geen overdrachtsbelasting. Het is dus persoonsgebonden.

Koop je een woning om te verhuren?

Kopers die zelf niet in de woning gaan wonen gaan in plaats van 2% nu 8% betalen. Voor hen kan het dus heel interessant zijn om nog dit jaar een woning te kopen en voor 1 januari 2021 de overdracht te regelen. Dat geldt dus ook voor ouders die een woning voor een (studerend) kind kopen.

Meer weten over de aankoop van een woning?

Kom dan vrijblijvend op gesprek en laat je verrassen welke voordelen wij als aankoop makelaar te bieden hebben. Welkom! De stoel staat klaar.